søndag, mai 29, 2005

Gorilla-tracking 19. mai

Vel fremme ved Bwindi Impenetrable Forest, tok vi inn i bandaer mens vi ventet på dagen etter.

Gorilla-trackingen begynte hardt med en lang bakke på ca 25 graders helning. Vel oppe på denne første åsen kunne vi se til den "Demokratiske" Republikk Kongo. Bwindi er altså situert i ved grensen til Rwanda og det ustabile Kongo.

Vi fant gorillaer etter ca tre timer. Vi "hang" med gorillaene en time, og det var forundringsverdig at de ikke brydde seg om oss der vi stod på det nærmeste 2 meter fra dem. Vi hadde faktisk med oss bevæpnede folk, men de forsvant da vi kom til gorillaene, så vi var ikke bevæpnet med annet enn vår "sunne" fornuft, to guider og en machetekniv. Heldigvis var det ingen av oss som tirret Silverback, sjefen over stammen.

Den eneste gorillaen som brydde seg om oss var en yngre hanngorilla, som slo seg på brystet rett foran oss, trolig for å vise at vi ikke skulle prøve oss. Det var en opplevelse å være så tett innpå gorillaer i sitt naturlige habitat.

Turen var jeg imidlertid en smule skuffet over. Jeg hadde håpet at vi skulle lete etter gorillaene i noen timer i ugjennomtrengelig skog, men det var ikke mye vi gikk i skogen. Det var i grunnen det eneste som trakk ned, men det var også ganske vesentlig i mine øyne. Vi fikk i det minste en fantastisk utsikt over regnskogen hele veien.